ISPRAVAK teksta: Dom za starije Markuševac uskoro će primati prijave za smještaj

Na članak “Dom za starije Markuševec uskoro će primati prijave za smještaj”  od Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba pristigao je zahtjev za ispravkom teksta u članku, pa donosimo cijeli tekst ispravka:

“U Vašem članku pod nazivom Dom za starije osobe u Markuševcu uskoro će primati prijave za smještaj objavljenom 24. studenog 2021. na portalu Domovi aktualno (https://domovi-aktualno.com/dom-za-starije-markusevec-uskoro-ce-primati-prijave-za-smjestaj/) autorice Anamarije Šušković navodi se sljedeći citat.: „To je u Zagrebu 13. dom kojem je Grad Zagreb osnivač (podružnica je Domu za starije osobe Park)“.

          Ovim putem želimo istaknuti da je u nadležnosti Grada Zagreba 11 domova za starije osobe, a ne 12 kako je moguće zaključiti iz teksta. S obzirom da nije donesena odluka hoće li objekt na Markuševcu biti samostalan dom ili će biti podružnica nekom od već postojećih domova, navođenje netočnih informacija uzrokovalo je problem u radu navedenog doma te nezadovoljstvo građana prilikom dobivanja relevantnih informacija.

Točne informacije su da dom u Markuševcu nije podružnica Doma za starije osobe Park te da je u tijeku opremanje objekta nakon kojeg slijedi ishođenje svih potrebnih dozvola za početak rada. Početak rada doma planira se u prvoj polovici 2022. godine o čemu će javnost biti informirana putem medija i na službenim stranicama Grada Zagreba s obavijesti kada i gdje će se zaprimati zamolbe za smještaj u istom.

 

Originalan članak na koji se odnosi ova obavijest možete pročitati OVDJE.