Poziv na panel-diskusiju o smijehu i demenciji

Crveni nosovi Klaunovidoktori organiziraju panel-diskusiju naziva„Klaun nas povezuje – utjecaj rada klaunovadoktora na stanje korisnika domova za starije osobe“koja će se održati u KIC-u (Kulturno informativnom centru, Petra Preradovića 5, 1 kat), u četvrtak 10. ožujka 2022. godine od 11.00 sati do 13.00 sati.

Panel-diskusija provodi se u okviru projekta „ClowNexus – Clowning Connects Us“ (ClowNexus – klaun nas povezuje) koji je velikim djelom usmjeren na istraživački rad sa starijima i nemoćnima, korisnicima domova za starije, s posebnim naglaskom na razvoj novih umjetničkih formi, programa, za rad s korisnicima oboljelih od Alzheimerove demencije i drugih demencija.

Panel-diskusija trebala bi se dotaknuti sljedećih pitanja i otvoriti sljedeće teme:

  • ClowNexus je program koji se razvija uz pomoć financijske potpore europskih fondova „Kreativna Europa“, kroz trogodišnji proces i su-kreaciju s korisnicima domova, sudionicima projekta, osmišljavamo nove umjetničke formate, programe, te ćemo otkriti saznanja iz dosadašnjeg umjetničkog istraživanja.
  • Demencija, reakcije i percepcije oboljelih od Alzheimerove demencije vrijedna su izlaganja stručnjaka gdje ćemo dobiti uvid u aktivnosti koje su učinkovite u poboljšanju kvalitete života starijih osoba.
  • Integracija starijih osoba u naše društvo kroz kulturno-umjetničke programe i inicijative u zajednici koji pridonose socijalnoj uključenosti te poboljšanju kvalitete života starijih osoba.
  • Razmjena iskustava iz suradnje sa stručnjacima u domovima za starije osobe i klaunovadoktora.
  • Prikazivanja dva kratka filma vezana uz projekt „ClowNexus – klaun nas povezuje“.

Aktivan doprinos će dati četiri ravnateljice iz Domova za starije i nemoćne (Dom „Park“; Dom „Trešnjevka“; Dom „Medveščak“; Dom „Centar“), te stručnjaci iz područja socijalnog rada iz Grada Zagreba i stručnjaci iz područja psihijatrije za starije osobe.

Za zaključni dio panel-diskusije klaundoktori će zasvirati sa poznatim crvenonosnim glazbenim sastavom „Ni Neki Bend“ koji je pravi hit u Domovima za starije i nemoćne jer sviraju dobro poznate šlagere od kojih svima srca trepere.

Za kraj je za prisutne organizirana i okrjepa uz catering i piće.

Svoj dolazak možete potvrdite na e-mail voditeljice odnosa s javnošću Danijele Stanojević: danijela.stanojevic@crveninosovi.hr najkasnije do 7. ožujka, 2022. godine zbog ograničenog broja posjetitelja. Zbog propisanih mjera zaštite od zaraze korona virusom, potrebno je predočiti covid-potvrdu. Za sva dodatna pitanja i nejasnoće slobodni ste nazvati na 099 336 4904, voditeljicu odnosa s javnošću.

Više o Crvenim nosovima klaunovidoktorima na https://www.crveninosovi.hr/